csütörtök, január 16, 2014

Ünnepek

Kicsit összetorlódott minden, karácsony, szilveszter és Zoárd szülinap. A karácsony jól alakult. Zalán ovis ünnepségével indult, imádni valóak voltak, táncoltak is a Tél-re, verset mondtak. Karácsonykor szerencsére a gyerkőcök egészségesek voltak, én voltam kicsit náthás, nagyon náthás, majd arcüreggyulladásos, de nem vészesen, csak azért eléggé fájt a fejem, homlokom és két-három hét volt mire kimásztam belőle.
Zalán társasjátékokat kapott, geomag-et, távirányítású autókat, Zoárd is autót, fajátékokat, kirakókat és távirányítású vonatot, na és sok békás dolgot.
Egy remek kép a gyerekekről :)

A téli szünetben állatkertben is voltunk, nagyon jó volt. Sosem voltunk még télen állatkertben, de ez tényleg tök jó ilyenkor. A szilveszter bulis volt, tűzijátékos, rakétás, zenés, táncos őrület.

Majd Zoárd "tettő" éves lett. 13,88 kg és 86,5 cm, nem semmi méretei vannak és már régóta 16 foga. Már csak 4-et várunk, de azok lehet, hogy már régóta és még sokáig jövögetnek.
Dióhéjban: Krupp, hörghurut, első röntgen, inhalálás hegyek ügyesen, márciusi kirándulás FH vírussal, hosszú tél, rövid tavasz, járás tanulás, Dunakiliti, medencézés, jóga, haverok, csúszdázás, bébitaxizás, kismotorozás egyáltalán nem, dömper mánia, repülő mánia, béka mánia, úszás, sok fog növesztése, Hajdúszoboszló, Komlóska. Nagytesó lett Zoárd is :) Vizsgálatok, ősz is elrepült, mikulás, ajándék, karácsony, ajándék, szilveszter, szülinap, ajándék. A hisztizés tökéletesre fejlesztette, földön visít és dobál, ha valami nem tetszik neki. De nagyon rafináltan csinálja, arcán alig látszik valami, teljes komolysággal keres valamit, kivonul vele a kőre, és ott jól földhöz vágja, hogy jó nagyot csattanjon. Kértük, rászóltunk, de úgy néz ki a legjobb megoldás megölelgetni, megvigasztalni, elmagyarázni, hogy mérges és ha megnyugszik, visszahozza a cuccost, amit földhöz vágott. Egyre több mindent mond, de inkább csak szavakat. A legszebben mondott szó a csoki és a leghosszabb mondat a nincs csoki. Egyebek: kék, kör, apa (ez Zalán is), Dia, szia, zsiáf, kika (kaki), baba, autó, cici (cica), plöblö (repülő), béka, eszel, kájé (kávé), isz, ké (kér), buci (cipő, cumi), bépa (lámpa, kapcsoló, banán), abda (labda), boci, boji (Boribon) stb. Énekel inkább, dúdol, táncol hozzá és nagyon jó hangutánzó. Kedvencünk a kuikuikuikujukujó (kukorikú). Mindenevő, de válogat is. Van, hogy egyik nap sokat sokat eszik, másik nap kevesebbet, vagy csak egyféle kaját kér, de abból sokat. Nagyon kedves sokat puszil, ölel, simogat, de mostanában elkezdte ütlegelni Zalánt, ha valami nem tetszik neki.

Boldog születésnapot pici Zoárd!!!!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails